ویلای پنهان - نورگیر به عنوان فضای جداکننده

بررسی روند طراحی ویلای پنهان با بکارگیری نورگیر

   Admin        شنبه, 20 دی 1399       مقالات تخصصی طراحی و معماری
ویلای پنهان - نورگیر به عنوان فضای جداکننده

 

ویلای پنهان در سال2020 در تایلند طراحی و ساخته شده که به درخواست کارفرما حریم خصوصی را به شکل جدیدی تعریف کرده است.وجود فضایی خالی در میان بخش داخلی بنا و بخش خارجی به منظور تفکیک و ایجاد جداسازی در نظر گرفته شده است.تمام دیواره ها در این بنا به صورت دیوارهای سفید دوجداره ساخته شده اند که این دیوارها در قسمت نما و سمت خیابان به طور نمادین دارای حصار های سفید رنگ هستند که حس وجود حریم خصوصی غیرقابل نفوذی را القا میکنند در صورتی که در نمای داخلی خبری از هیچ حصاری یا خط مشخصی روی دیواره ها نیست.

طبقه ی اول این ویلا با استفاده از پلان باز طراحی شده و فضاهای پرجنب و جوش مثل اشپزخانه، اتاق نشیمن و استخر دارای فضاهای مشترک هستند و حتی اگر در قسمت هایی مثل بین اتاق نشیمن و استخر دیوار تاکیدی شیشه ای مرزی را مشخص کرده، جریان جداگانه ای وجود ندارد و بین فضاها ارتباط تنگاتنگی وجود دارد. همچنین اتاق نشیمن به عنوان محلی برای استراحت و قلب خانه به صورت دوبلکس اجرا شده است.

کف طبقه دوم یا همان سقف طبقه ی اول بخشی از فضای خالی بین دو دیواره (دیواره سفید خارجی و دیواره ی شیشه ای داخلی) را مانند سایبان پوشانده است و بخش دیگر نور طبیعی و فضایی برای نگهداری گیاهان و در نتیجه یک نمای پانوراما برای طبقه ی دوم فراهم کرده است.

در نمای بیرونی از دیوارهای منحنی و حصارهای سفید و در بعضی قسمت ها از چوب استفاده شده و به نظر میرسد که خانه پشت این دیوارها پنهان شده است. پارادوکس بین طراحی با پلان باز درداخل و تمرکز روی حریم خصوصی در نمای بیرونی این ویلا را منحصربه فرد و به یکی از محبوب ترین ویلاهای دوران معاصر تبدیل کرده است.